KRUH
- Gladiator
- Site Admin
- Prispevkov: 1646
- Pridružen: 01 Sep 2011 14:22
- Kraj: Podplat
- Kontakt:
- Bohorc
- Prispevkov: 957
- Pridružen: 21 Jul 2012 13:30
Re: KRUH
Moka, kvas, sol, cukr, voda, pečica. To nekak skombiniraš, pa imaš Aja, pečica mora bit prižgana .Gladiator napisal/-a:Še recept nam zaupaj?
Dokler ne probam leva, je zame kralj živali - prašič!!!
Arctic Cat 700 4x4 CRUISER
Gladiator Quad Riders
Arctic Cat 700 4x4 CRUISER
Gladiator Quad Riders
- Andreja
- Prispevkov: 31
- Pridružen: 21 Jul 2012 13:43
- Kraj: Mirna,SLOVENIJA
Re: KRUH
SESTAVINE:
1 kg moke
42 g kvasa
3 žličke sladkorja
3 dag soli
7 dcl tople vode (voda naj bo tako topla ,da lahko z roko mešamo)
POSTOPEK:
V posodo stresemo moko in na sredini naredimo jamico za kvas in sladkor, ob robu posode posujemo sol (pazimo da nam ne pade na sladkor in kvas, drugače kvas ne bo deloval), v sredino dodamo toplo vodo in premešamo (najprej samo kvas in sladkor). Ko to naredimo dodamo še ostalo vodo in vse skupaj premešamo toliko časa da porabimo vso moko v posodi. Stresemo na pomokan pult ali mizo in z krožnimi gibi vmesimo testo (oblikujemo hlebček). Testo damo nazaj v posodo, v kateri smo ga zamesili, pustimo ga počivat 30 min, po tem času ga še enkrat pregnetemo, damo v pomaščen pekač in ga še enkrat pustimo počivat 30 min. Ko počiva v pekaču prižgemo pečico na 180 stopinj. Po 30 min ga po sredini rahlo prerežemo v obliki križa in ga po vrhu namažemo z margarino ali oljem. Pečemo 40 minut, po pretečenem času ga vzamemo iz pečice in iz pekača. Potrkamo po spodnji strani in če ima "votel" zvok, je kruh dovolj pečen.
Upam, da vam uspe, predvsem pa DOBER TEK .
1 kg moke
42 g kvasa
3 žličke sladkorja
3 dag soli
7 dcl tople vode (voda naj bo tako topla ,da lahko z roko mešamo)
POSTOPEK:
V posodo stresemo moko in na sredini naredimo jamico za kvas in sladkor, ob robu posode posujemo sol (pazimo da nam ne pade na sladkor in kvas, drugače kvas ne bo deloval), v sredino dodamo toplo vodo in premešamo (najprej samo kvas in sladkor). Ko to naredimo dodamo še ostalo vodo in vse skupaj premešamo toliko časa da porabimo vso moko v posodi. Stresemo na pomokan pult ali mizo in z krožnimi gibi vmesimo testo (oblikujemo hlebček). Testo damo nazaj v posodo, v kateri smo ga zamesili, pustimo ga počivat 30 min, po tem času ga še enkrat pregnetemo, damo v pomaščen pekač in ga še enkrat pustimo počivat 30 min. Ko počiva v pekaču prižgemo pečico na 180 stopinj. Po 30 min ga po sredini rahlo prerežemo v obliki križa in ga po vrhu namažemo z margarino ali oljem. Pečemo 40 minut, po pretečenem času ga vzamemo iz pečice in iz pekača. Potrkamo po spodnji strani in če ima "votel" zvok, je kruh dovolj pečen.
Upam, da vam uspe, predvsem pa DOBER TEK .
ZA GLADIATORJE NI OVIR
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov