Domači rezanci
- lozinka
- Član
- Prispevkov: 2194
- Pridružen: 16 Dec 2012 12:58
- Kraj: Novo mesto
Domači rezanci
Vsake toliko časa se lotim naredit rezance. Sicer to ni nobena znanost a moraš vseeno znat nekaj o tem. Biserka mi je naredila testo. Moka, voda, jajca...... zgneteš da pride kepa. Potem pride teško fizično delo! Če je kepa testa večja, odtrgaš kos in ga razvaljaš na čist tenko. Bolj tenko je rezanci so boljši, za moj okus, seveda so tudi drugačni načini! Zvaljano testo narežeš na trakce in daš sušit. Ko so delno suhi se jih da več komadov en na drugega in se lepo režejo na tenko, zelo tenko ali debelejše, odvisno kako imaš rad. Moji so tenko, sicer ne moreš vseh naredit enake ampak to je čar domačih ročno izdelanih rezancov!
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
BRP 800 XT-P 2013
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov