Začela sem z najbolj enostavnimi piškotki, po starem receptu, ki so jih pekle že stare mame in sigurno od stare mame, mame.

Je pa tudi dobra učna ura za naše mladiče, da jih naučimo, da korenje le ni samo za zajce. Ko sem ribala korenček, me je naša firbčna tašča postrani gledala in imam jo na sumu, da je razmišljala da se mi kolesca počasi vrtijo v drugo smer, ker toooliko korenja pa res ne bo dobro pojesti za kosilo ali pa, da sem se odločila pol vasi spreobrniti v vegetarijance. Po previdnem vprašanju, kaj počnem in odgovoru da ribam korenje za piškote, se bila deležna pogleda, ki je potrjeval sum, ki se ji je motal prej po glavi..

mirne duše prezrem, saj vem, da se bo zgodba ponovila naslednjič.. Sicer pa pravijo da je važen cilj, ne pot po kateri prideš tja..

Korenčkovi piškoti
1 kg moke
pol kg svinjske masti ( ali rastlinske..samo ne bodo takšni kot so bili od stare mame)
pol kg naribanega korenja ( ne komplicirajte-vrzite ga v multipraktik)
2 pecilna praška
malo soli
marmelada ( ali kar imate radi..nutela, orehov/ lešnikov nadev, koščki čokolade)
sladkor v prahu
Vse sestavine zmešamo v testo, ki naj počiva 1 uro. S kozarcem (ali modelčkom) oblikujemo kroge, ki jih namažemo z marmelado ali poljubnim nadevom..kar vam na pamet pride), robove namažemo z beljakom da nadev ne uhaja, prepolovimo ter stisnemo z vilico. Pečemo 15-20 minut. Povaljamo v sladkornem prahu, in že se lahko sladkate.. Ja, ja..simpl kt pasulj.