Tole prometno nesrečo je opazila Andreja na SPIN-u (Gasilci.org), kjer je bila objavljena, pa tudi kmalu odstranjena. Zakaj odstranjena? Udeleženec pri tej nesreči je namreč predsednik PGD Mirna in predsednik OGP Mirna, po moje je to vzrok odstranitve objave o prometni nesreči. Možakarja dobro poznam, ima moped Linhai 600, lasti pa si ga dobro leto dni. Ko sem možakraja prvič videl voziti 4cikl sem pristopil do njega in mu dal dober nasvet: "Anton, desni palec ti bo treba malček skrajšati, ali pa vozi počasneje, mopeda nisi vajen, za sabo imaš premalo kilometrov in odsvetujem ti tiščanje plina "do daske" - ne samo zaradi tvoje neveščosti in lastne varnosti, to ni dobro niti za moped sam." V odgovor sem dobil: "Ti voziš še hitreje kot jaz, pa se še nisi razkopu..." V njegovo dobro sem mu obrazložil, da imam za sabo že nekaj tisoč kilometrov in ne nekaj tistih 5, kot on, in da tukaj izkušnje igrajo precejšnjo vlogo, večjo kot si on misli in da se lahko kljub izkušnjam tudi meni pripeti nesreča, brez njih pa je za kaj takega možnost še znatno večja. In kot zgleda mojega nasveta ni upošteval, še več, celo v alkoholiziranem stanju je sedel na motor, pa ga ne obvladuje niti trezen, kaj šele opit - O.K. dovolj je star, že ve kaj dela...
No, Andreja je včeraj to nesrečo opazila na SPIN-u in ko sem videl, da je v nesreči udeležen štirikolesnik na Debencu sem Andreji takoj rekel: "Tole je sigurno Anton." In je bil.
Včeraj o podrobnostih nisem spraševal nikogar, bil je odpeljan v bolnišnico Novo mesto, nato pa so ga zaradi resnosti poškodb prepeljali v UKC Ljubljana Danes me pokliče poveljnik našega PGD Mirna in mi pove diagnozo: polomljeno večjo število reber, predrta pljuča in raztrganine na jetrih, tako, da je njegovo stanje precej resno.
Upam, da čim prej okreva in da ga je tale šola nekaj izučila, stala ga bo sigurno kar nekaj...