Prvomajski prazniki so bili idealni za sprobat AC na daljši furi. Odločil sem se da grem na Krk. Žena je vozila starše v avtu (zato je odpadla varijanta v paru) ampak sam se nisem dal zmotit in sem krenil v soboto dopoldan. Vožnja je bila super (občutek da na cesti nisi v napoto je neizmeren

). Dol na Krku smo v nedeljo naredili eno manjšo turo in prišel je ponedeljek ko sta na Krk (Punat) prišla Damijan in Dragica. Iz mesta Krk smo se odpeljali do Stare Baške in nazajgrede se vstavili v trgovini da nabavimo nekaj za na roštilj. Tu je bil konec luštnega. Ko smo krenili nazaj proti nam v Pineziće sem začutil da se z 4ciklem nekaj čudno dogaja, skozi je nekaj vlekel v levo in je nasplošno bil nemiren kar je od mene terjalo veliko koncentracijo in počasno vožnjo. Ko smo doma parkiral in pogledali zadnji konec 4cikla imela sva kaj videt. Polosovina na zadnjem desnem kolesu je padla ven. Poskušala sva zadevo rešit in vse skupaj razstavila in ugotovila da varovalka na koncu polosovine ni tisto kar bi mogla bit. Sicer smo vse zložila nazaj in nalila olje v dif ampak sva oba nekako čutila da to ne bo držalo dolgo. In ker smo potem imeli veliko drugega opravka z šumenjem žara sem probno vožnjo pustil za jutri. Ampak po parih km-ih se je izkazalo da polosovina spet leze ven in posledično olje isteka, sem se odločil parkirat in ne iskat še večjih težav. Organizirali smo da je na Krk prišla Damijanova prikolica (Mrfijev zakon pravi da trenutno imam dva kombija a žal nobeden ni uporaben za prevoz) in bo mačka v nedeljo v NM v ponedeljek dopoldan pa v Trzinu.
Tukaj bi se iskreno zahvalil Damijanu za pomoč pri poskusu oživljanja polosovine in seveda za prikolico ki mi jo je sposodil.
(Aja, pa še v Denisovem imenu za rešitev problema okrog volanske zajle na gliserju

, btw. danes sva ga dala v morje in probala, leti kot sneta sekira. Za takega starčka odlične performanse)