Lani konec junija sva se z ženo odločila da greva na dopust (Krk) kar s 4kolesnikom, takrat še z SYM-om 300s. Priprave niso bile kot ponavadi ko greš z avtom tako dolge. Mal prostora mal robe, ni basanja z nepotrebno kramo ki jo ponavadi vlečemo sabo pa čeprav gremo v svoj vikend in večina te krame nas že čaka dol.
Kolpinova torba je bila prvič v uporabi, zelo praktična stvar. Nabašeš jo in je kar lepo prineseš in zmontiraš na 4cikl. V tem primeru je šla na sprednji dodatno narejen nosilec:

Zadaj v kuferju ponavadi vozim nekaj obvezne opreme, obleke za dež, komplet za flikanje gum in podobno pa še zmeraj je bilo prostora za prtljago:

Natovorjena na SYM-u :

Krenila sva iz NM proti Straži, Soteski, Dvoru in že na Laščah sva se ustavila že drugič, prvič sva tankala a je tokrat pogled na tamkajšnjo obcestno gostilno narekoval da je treba obvezno ustavit. Zakaj že?

Ko sva se nabasala vročega jagenjčka sva krenila naprej in do Krka sem samo enkrat ustavil za piš-pauzo, tako da smo po treh urah in pol vožnje prispela v Pineziće.
Za nami je čez dva dni prišel še kolega ki je svojega Accessa privlekel na prikolici. Ko se nismo vozili mal smo se ukvarjal z domačimi ribami:

Vsak dan smo naredili nekakšno turo vglavnem cestne izvedbe, razen en dan ko nas je radovednost odpeljala na mal drugačne poti:

Mimogrede smo nabrali še rastline za čaj (mislim da je tokrat bil žajbelj, pozabil sem že) v neokrnjeni naravi:

Seveda brez konobe ni šlo:

En teden hitro mine in je bilo treba krenit domov, tist dan je tako vroče bilo da sem se prvič sploh peljal v majci kratkih rokavov, vroče za pop...it, naložila sva SYM-a (tako je izgledal):

...in sva krenila. Tokrat sva se vračala čez Fužine. Lepo gorsko mestece sa velikim jezerom (verjetno vsi veste kje je to, tudi večina vas je bila tam). Tam sva se spočila ob jezeru v senci:

Do doma sva se ustavila še samo na črpalki takoj čez mejo v Petrini, na sladoledu:

Lepo se je bilo vozit na 4ciklu čeprav marsikateri so nam rekli da nismo čist pri svoji

ko sva rekla da greva z 4kolesnikom na morje. Je pa res da sva po treh letih jahanja SYM-a prišla do zaključka da potrebujemo nekaj bolj komot ker je SYM res mal premali za vožnjo v paru. Pol leta kasneje se je zadeva spremenila....
Se bo nadaljevalo