POTopisi by LOZINKA
- lozinka
- Član
- Kraj: Novo mesto
- lozinka
- Član
Re: SLOVENSKI KRAS
Drugi dan:
Zjutraj po zajtrku in kavi se odpravimo proti Vipavskemu križu. Na poti srečamo veliko biciklistov in ekipo z nekakšnimi starimi mopedi, ko so šli mimo mene sem se skoraj zadušil od tiste njihove mešanice.

Šele kasneje smo izvedeli da je bila tisti dan biciklistična tura od LJ do Goriških Brd, ker tega je bilo ogromno na cesti!

Vipavski Križ z zunanje strani zidov

...in od znotraj! Namreč celo jedro se obnavlja, vodovod, kanalizacija končna ureditev vse z Europskim denarjem! Živela Europa!

Starina

Obnovljena hiša

Male in Velike Žablje

Parsto metrov nižje od Vipavskega Križa je vas Plače kje je rojena Biserka, prav doma je rojena ker je stara mama bila babica in jim ni bilo treba iti v Ajdovščino v porodnišnico. Točno tu kje so te grede je stala stara kamnita hiša ki se je ni več..

Tukaj je nekakšno sveto mesto, ma sem pozabil kaj mi je žena govorila o tem

Pičimo dalje proti Nanosu, Vipava

Počasi bo konec doline...

....tukaj se začne resen vspon!

Pogled navzdol z enega od uvinkov

Do tukaj pridejo vozila tistih 50 metrov do odajnika pa pešaka

Tehnika

Z vrha, fantastično

Spust je trajal veliko hitreje ker smo "naštudirali" cesto kam pelje in se nam ni bilo treba vozit okoli po Nanosu tako kot smo zalutali pri vsponu. Amak ni bilo hudega saj na pivu smo pristali....

Zaokrožil smo mal do Zemona, ma je bil ohcet pa nismo hotli praha gor puščat ker so bili vsi tako fensi oblečeni

Po kosilu pri Biserkinem bratrancu v Ajdovščini se odpravimo vsi skupaj na izvir Hublja na kavo. Zelo lepo mesto

Poženemo nazaj v bazo, Renče, Branik (grad) in smo že v Komnu...

Tisti dan smo že prinesli mal bolj resno umazanijo na 4ciklih

Zjutraj po zajtrku in kavi se odpravimo proti Vipavskemu križu. Na poti srečamo veliko biciklistov in ekipo z nekakšnimi starimi mopedi, ko so šli mimo mene sem se skoraj zadušil od tiste njihove mešanice.

Šele kasneje smo izvedeli da je bila tisti dan biciklistična tura od LJ do Goriških Brd, ker tega je bilo ogromno na cesti!

Vipavski Križ z zunanje strani zidov

...in od znotraj! Namreč celo jedro se obnavlja, vodovod, kanalizacija končna ureditev vse z Europskim denarjem! Živela Europa!

Starina

Obnovljena hiša

Male in Velike Žablje

Parsto metrov nižje od Vipavskega Križa je vas Plače kje je rojena Biserka, prav doma je rojena ker je stara mama bila babica in jim ni bilo treba iti v Ajdovščino v porodnišnico. Točno tu kje so te grede je stala stara kamnita hiša ki se je ni več..

Tukaj je nekakšno sveto mesto, ma sem pozabil kaj mi je žena govorila o tem

Pičimo dalje proti Nanosu, Vipava

Počasi bo konec doline...

....tukaj se začne resen vspon!

Pogled navzdol z enega od uvinkov

Do tukaj pridejo vozila tistih 50 metrov do odajnika pa pešaka

Tehnika

Z vrha, fantastično

Spust je trajal veliko hitreje ker smo "naštudirali" cesto kam pelje in se nam ni bilo treba vozit okoli po Nanosu tako kot smo zalutali pri vsponu. Amak ni bilo hudega saj na pivu smo pristali....

Zaokrožil smo mal do Zemona, ma je bil ohcet pa nismo hotli praha gor puščat ker so bili vsi tako fensi oblečeni

Po kosilu pri Biserkinem bratrancu v Ajdovščini se odpravimo vsi skupaj na izvir Hublja na kavo. Zelo lepo mesto

Poženemo nazaj v bazo, Renče, Branik (grad) in smo že v Komnu...

Tisti dan smo že prinesli mal bolj resno umazanijo na 4ciklih

BRP 800 XT-P 2013
- lozinka
- Član
Tretji dan, nedelja:
V nedeljo smo imeli za glavni cilj Goriška Brda in kosilo pri ženinem bratrancu (drugem) v Biljah, takoj ko smo poravnali račun v hotelu in pospravili stvari v avto smo se odpravili naokoli. Najprej Trstelj.

Pogled s Trstelja

Fantastičen pogled, škoda sam da ni nebo bilo čisto...

Obrnemo v Brda

Na Solkanskem mostu se mečejo dol v prepad

Nekje v Brdih

Imeli so nekakšen pohod, a meni so se zdeli ful čudni da po tej vročini hodijo peš

Vglavnem v Dobrovem smo spili pijačo, kupili češnje ki so btw drage tako kot pri nas na Dolenjskem, čeprav pri njih češnja raste
kot pri nas smreka. Obrnili smo nazaj proti Soči v dolino, najprej Plave pol pa po desni strani reke do Anhovega na drugo stran Soče in direkt NG, potem Bilje, na kosilo in potem nazaj v Komen. Naložit 4kolesnike in via Novo mesto.

Pot domov je bila zgodba zase. AC med Gabrkom in Razdrtim zabita z 10 kilometarsko kolono zaradi avtobusa ki se je vžgal. Obrnemo proti Kozini, Ilirska Bistrica, Knežak in Postojna. Mal je trajalo ampak smo se saj peljali!
V nedeljo smo imeli za glavni cilj Goriška Brda in kosilo pri ženinem bratrancu (drugem) v Biljah, takoj ko smo poravnali račun v hotelu in pospravili stvari v avto smo se odpravili naokoli. Najprej Trstelj.

Pogled s Trstelja

Fantastičen pogled, škoda sam da ni nebo bilo čisto...

Obrnemo v Brda

Na Solkanskem mostu se mečejo dol v prepad

Nekje v Brdih

Imeli so nekakšen pohod, a meni so se zdeli ful čudni da po tej vročini hodijo peš

Vglavnem v Dobrovem smo spili pijačo, kupili češnje ki so btw drage tako kot pri nas na Dolenjskem, čeprav pri njih češnja raste
kot pri nas smreka. Obrnili smo nazaj proti Soči v dolino, najprej Plave pol pa po desni strani reke do Anhovega na drugo stran Soče in direkt NG, potem Bilje, na kosilo in potem nazaj v Komen. Naložit 4kolesnike in via Novo mesto.

Pot domov je bila zgodba zase. AC med Gabrkom in Razdrtim zabita z 10 kilometarsko kolono zaradi avtobusa ki se je vžgal. Obrnemo proti Kozini, Ilirska Bistrica, Knežak in Postojna. Mal je trajalo ampak smo se saj peljali!
BRP 800 XT-P 2013
- lozinka
- Član
Nekaj filmčkov:
Vspon proti vrhu Nanosa
https://www.youtube.com/watch?v=AFzoBaPchUE
https://www.youtube.com/watch?v=-DC02Yfru2E
https://www.youtube.com/watch?v=4VEzuYw9Po0
Vspon proti vrhu Nanosa
https://www.youtube.com/watch?v=AFzoBaPchUE
https://www.youtube.com/watch?v=-DC02Yfru2E
https://www.youtube.com/watch?v=4VEzuYw9Po0
BRP 800 XT-P 2013
- Berti
- Član
Re: Bela Krajina 14.junij 2015
Sekirca je zakon.
SPM 850 forest
Moja delavnica ni urejena, je samo taktično razmetana
Moja delavnica ni urejena, je samo taktično razmetana
- lozinka
- Član
Hrvaško Zagorje
Prejšnji vikend sva se dva Gladiatorja Iztok in lozinka odpravila v Zagorje, seveda s spremstvom Jana in Biserka, kako pa drgač. Krenili smo že v petek proti večeru
in v najet apartman v Tuheljskih Toplicah prišli glih noč se je naredila! V soboto smo se odpravili na vožnjo. Najprej Kumrovec, pol smo si ogledali dvorac Miljana, kolk se je dalo videt. Je privat in ga lahko opazuješ samo za ograjo. Pogledali smo grad Veliki Tabor blizo Pregrade. Naslednji je bil Trakoščan, monumentalno zdanje, obnovljen, res lepo za videt. Potem je bilo treba nekaj jest in smo se odpravili v okolico Svetog Ivana Zeline v eno eko selo na že prej dogovorjeno kosilo. Do tam je vožnje kar nekaj in smo že bili lepo lačni. Komaj najdemo a se je splačalo, enkratna hrana, kuharca in ambient. Proti večeru smo krenili nazaj proti Tuheljskim Toplicam in smo uleteli v neurje seveda dežna oblačila so oddelala svoj namen. V nedeljo zjutraj smo spokal iz app in odrinil naravnost na Sljeme, mal sprehoda in malica. Pasulj s klobaso, pasalo je ker nas je čakala kar dolga pot naokoli do doma. Spustili smo se v dolino in prek Podsuseda (del Zagreba), obrnil proti Sv. Nedelji naprej proti Jastrebarskem in Karlovcu v Žakanju je padlo še eno Ožujsko, pol pa meja in smo že bili na Suhorju pri Iztoku in Jani. Naredili uživaških 457 km brez težav. Tako to je blebetanje, slike prilimam zvečer.
in v najet apartman v Tuheljskih Toplicah prišli glih noč se je naredila! V soboto smo se odpravili na vožnjo. Najprej Kumrovec, pol smo si ogledali dvorac Miljana, kolk se je dalo videt. Je privat in ga lahko opazuješ samo za ograjo. Pogledali smo grad Veliki Tabor blizo Pregrade. Naslednji je bil Trakoščan, monumentalno zdanje, obnovljen, res lepo za videt. Potem je bilo treba nekaj jest in smo se odpravili v okolico Svetog Ivana Zeline v eno eko selo na že prej dogovorjeno kosilo. Do tam je vožnje kar nekaj in smo že bili lepo lačni. Komaj najdemo a se je splačalo, enkratna hrana, kuharca in ambient. Proti večeru smo krenili nazaj proti Tuheljskim Toplicam in smo uleteli v neurje seveda dežna oblačila so oddelala svoj namen. V nedeljo zjutraj smo spokal iz app in odrinil naravnost na Sljeme, mal sprehoda in malica. Pasulj s klobaso, pasalo je ker nas je čakala kar dolga pot naokoli do doma. Spustili smo se v dolino in prek Podsuseda (del Zagreba), obrnil proti Sv. Nedelji naprej proti Jastrebarskem in Karlovcu v Žakanju je padlo še eno Ožujsko, pol pa meja in smo že bili na Suhorju pri Iztoku in Jani. Naredili uživaških 457 km brez težav. Tako to je blebetanje, slike prilimam zvečer.
BRP 800 XT-P 2013
- lozinka
- Član
Re: Hrvaško Zagorje
Slikeeee...
Krenili proti Šentjerneju..

Šentjernej, center

Dolenjske Benetke

proti Bizeljskem

Pri Šekoranji seveda pivo....

Prihod v Tuheljske

Pred hišo.., mal je megleno

To smo požrl še isti večer

Drugi dan na poti proti Kumrovcu

Kumrovec je les lepo urejen za turiste...

To vsi poznate, verjetno

Titove pionirke

Tega je Kolinda vrgla iz svojega urada
v Kumrovcu mu bo itak lepše

No coment...

IKE in Jana sta pripravljena

Dvorc Miljana, vidi se da je pri hiši denar

Veliki Tabor

Taki jurčki rastejo v Zagorju

Na poti proti Sv. Ivan Zelini oz. našem kosilu v eko selu Gradunja

In končno....

Ta se ni dal dolgo motit

Pol je pa le krenil, hrana je hrana....

Tole smo pa mi požrl, teletina izpod peke, domača goveja juha, sladica

Pogled od mize

Na povratku v Tuhelj nas je pralo in ni slik, tako da nadaljujemo z nedeljo...:
Na poti proti Sljemenu

Mislim, s čem se hvali

Iztok je mal gume preverjal

Nekje na pol poti do vrha

Nekakšna dva turista

Pasulj s klobaso, obvezno ko si na Sljemenu....

Že v Zagrebu, nekdanja cementara

...in takoj rinemo ven iz velemesta...

Proti Jastrebarskem

Pavza

Že čist blizo Karlovca

No tu je Iztok končno prevzel vodenje

Sveta zgradba, pijanski oltar. Globok naklon....

Počasi že diši po Beli Krajini

Na meji seveda kolona, časa je dost....

...sam kaj je začelo padat

Za konec še en čeladarski selfi

Bila sta odlična družba in sovoznika na tem izletu, planiramo že nove kilometre

Krenili proti Šentjerneju..

Šentjernej, center

Dolenjske Benetke

proti Bizeljskem

Pri Šekoranji seveda pivo....

Prihod v Tuheljske

Pred hišo.., mal je megleno

To smo požrl še isti večer

Drugi dan na poti proti Kumrovcu

Kumrovec je les lepo urejen za turiste...

To vsi poznate, verjetno

Titove pionirke

Tega je Kolinda vrgla iz svojega urada

No coment...

IKE in Jana sta pripravljena

Dvorc Miljana, vidi se da je pri hiši denar

Veliki Tabor

Taki jurčki rastejo v Zagorju

Na poti proti Sv. Ivan Zelini oz. našem kosilu v eko selu Gradunja

In končno....

Ta se ni dal dolgo motit

Pol je pa le krenil, hrana je hrana....

Tole smo pa mi požrl, teletina izpod peke, domača goveja juha, sladica

Pogled od mize

Na povratku v Tuhelj nas je pralo in ni slik, tako da nadaljujemo z nedeljo...:
Na poti proti Sljemenu

Mislim, s čem se hvali

Iztok je mal gume preverjal

Nekje na pol poti do vrha

Nekakšna dva turista

Pasulj s klobaso, obvezno ko si na Sljemenu....

Že v Zagrebu, nekdanja cementara

...in takoj rinemo ven iz velemesta...

Proti Jastrebarskem

Pavza

Že čist blizo Karlovca

No tu je Iztok končno prevzel vodenje

Sveta zgradba, pijanski oltar. Globok naklon....

Počasi že diši po Beli Krajini

Na meji seveda kolona, časa je dost....

...sam kaj je začelo padat

Za konec še en čeladarski selfi

Bila sta odlična družba in sovoznika na tem izletu, planiramo že nove kilometre

BRP 800 XT-P 2013
- lozinka
- Član
V nedeljo je padlo še eno kroženje po Beli Krajini do Kočevje in nazaj, tokrat čez Kočevski Rog mimo Baze 20 do NM. Ker sva z Biserko bila na pikniku ene druge oktanske skupine na Kolpi in sva prespala v kampu Krasinec, je tudi štart bil iz te lokacije. Nenaden klic iz NM je pomenil da se ne bova sama vozila, V BK priletita Tom in Inga (vi ki ste bili na Gorenjsko-Primorski turi jih poznata) s svojim novim Sportsmenom 850
. Krenemo iz Krasinca proti Vinici

V Vinici tankamo in se odločimo da poskusimo ob Kolpi pridet do Damlja, čeprav ne vemo ali je sploh pot
, pred samo mejo odvijemo desno....

...in ni šlo daleč, obrnemo in po znani poti krenemo v dolino Kolpe

Mal mora bit praha
, prah goltamo mi dva

...in smo že ob Kolpi

Pri Madroniču gužva za ribe, nismo čakali gremo dalje....

V Dolu krenemo desno proti Predgradu in nato proti Livoldu oz. Kočevju

V Kočevju na njihovem jezeru pade kosilo

Po kosilu se dobro prileže prah
, do NM bomo prišli prek Kočevskega Roga, mimo Baze 20 do Podturna in naprej do NM.

Makadam je bil dober in se hitro peljemo, tokrat prah goltajo Tom in Inga

Od kod mi je že znana tale uta?

To je bila nedelja popoldan, kilometre tokrat nisem sešteval, mal sem bil zmatran od sobote pa se mi ni dalo kaj preveč številke obračat. 4cikl je dobro delal, tudi Polaris je pokazal svojo moč. Moj je pripravljen za servis, kilometre sem naštempljal kar hitro....!

V Vinici tankamo in se odločimo da poskusimo ob Kolpi pridet do Damlja, čeprav ne vemo ali je sploh pot

...in ni šlo daleč, obrnemo in po znani poti krenemo v dolino Kolpe

Mal mora bit praha

...in smo že ob Kolpi

Pri Madroniču gužva za ribe, nismo čakali gremo dalje....

V Dolu krenemo desno proti Predgradu in nato proti Livoldu oz. Kočevju

V Kočevju na njihovem jezeru pade kosilo

Po kosilu se dobro prileže prah

Makadam je bil dober in se hitro peljemo, tokrat prah goltajo Tom in Inga

Od kod mi je že znana tale uta?

To je bila nedelja popoldan, kilometre tokrat nisem sešteval, mal sem bil zmatran od sobote pa se mi ni dalo kaj preveč številke obračat. 4cikl je dobro delal, tudi Polaris je pokazal svojo moč. Moj je pripravljen za servis, kilometre sem naštempljal kar hitro....!
BRP 800 XT-P 2013
- bugimajstr
- Član
- Kraj: suhor pri vinici
lep krog..sam drugič se pa ustavite pri meni usaj za pijačko..drugače se pa da z motorjem tam za damelj.sam je malo offroad. 

- damijan
- Član
- Kraj: Uršna sela.Vaška cesta 60
Lepo Loziinka lepo poročanje...Vsaj ti nekaj gor malaš na forum ,da se kaj dogaja...Jaz samo ,da z dopusta pridem ,sam potem bo kmalu trgatev...Upam ,da nam uspe narediti eno vožnjo po Rogu pa ena pečenjara....
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost