V moj moped gredo izključno valjčki, ki so identični originalu, in jih bom naročil pri pooblaščenem serviserju in prodajalcu za Arctic Cat. Ker so valjčki potrošni material, sem se že pred časom pozanimal koliko me bodo stali, ko bo potrebna zamenjava, takrat mi je serviser povedal ceno 12 €/valjček, valjčkov je 8, smo recimo na 100€. Medtem so se zgleda valjčki pocenili, ker pa se mi je tak scenarij zdel nemogoč, pooblaščenega serviserja sploh nisem kontaktiral (med tem so se mi valjčki popolnoma iztrošili) in sem do trenutka, ko je Damijan objavil tale post bil prepričan, da bodo iz USA najcenejši nakup - seveda originalni valjčki po kataloški številki proizvajalca. Cena iz uvoza je glede na ceno pri nas identična, ampak z vračunano poštnino.BIF napisal/-a:Moje mnenje, je, da je kakršno koli spreminjanje izven originala, dolgoročno slaba investicija in mazanje oči.
Iz manj ne moreš naredit več...vsaj za dolgo ne.
Če razmišljate o zamenjavi valjčkov...pomeni, da niste zadovoljni z motorjem, takšen kot je...torej raje razmislite o močnejšem.
Pač moje mnenje.
Po moje edino razumno razmišljanje. Aftermarket je nastal zgolj in samo zaradi fukjenih Američanov.Bohorc napisal/-a: V moj moped gredo izključno valjčki, ki so identični originalu, in jih bom naročil pri pooblaščenem serviserju in prodajalcu za Arctic Cat. Ker so valjčki potrošni material, sem se že pred časom pozanimal koliko me bodo stali, ko bo potrebna zamenjava, takrat mi je serviser povedal ceno 12 €/valjček, valjčkov je 8, smo recimo na 100€. Medtem so se zgleda valjčki pocenili, ker pa se mi je tak scenarij zdel nemogoč, pooblaščenega serviserja sploh nisem kontaktiral (med tem so se mi valjčki popolnoma iztrošili) in sem do trenutka, ko je Damijan objavil tale post bil prepričan, da bodo iz USA najcenejši nakup - seveda originalni valjčki po kataloški številki proizvajalca. Cena iz uvoza je glede na ceno pri nas identična, ampak z vračunano poštnino.
Če že, potem bi dal v variomat valjčke kakšnega dobrega proizvajalca, mislim predvsem na dr. Pulley, ampak bi morali ustrezati karakteristikam originalaKer pa so dr. Pulley valjčki še enkrat dražji kot original, jih v mojem variomatu ne bo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost