Vidim nekaj dni nazaj na spletu, ko nekdo nekaj meša, polaga v tisti miks piščančja bedra in ko vidim končni izdelek si rečem: tole moram naredit in probat.
In danes je bil ravno tak dan, ko se mi je zaluštalo pacanja za šporhetom

.
Zmečem vse sestavine na kup, in ker nimam okroglega pekača sem uporabil model za torte, al kaj kurca je že tist pleh, ko ga spneš

Zmešam testo, ga pustim nekaj minut, medtem namažem tisti model in ga dam v pečico, da se segreje z oljem vred, nato položim noter piščančja bedra in nastavim na predpisano temperaturo. No, ni bila ravno predpisana, ker je najina pečica preveč brutalna, če bi res nastavil temperaturo na 250°C bi ven potegnil samo pepel

, tako da sem jo nastavil na 170 °C, pekel 25 minut, nato temperaturo zmanjšal na 150 °C in pekel še 20 minut, potem sem vzel zadevo iz pečice, jo namazal z maslom, prelil z mlekom in vrnil v pečico še za 10 minut.
Ker tega do danes nisem še nikoli jedel, nisem imel neka huda pričakovanja, pa vseeno moram reči, da mi je jed res odlična, mora pa vsaj zame zraven obvezno biti kisla smetana. Priprava je enostavna, da bolj biti ne more, bolj enostavno se da skuhati samo še klobasa

Recept sem našel na spletu, zato ga nisem pisal, dodajam pa par fotk
IMG_20180213_163311.jpg
IMG_20180213_165531.jpg
IMG_20180213_175940.jpg
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.