Hrana pripravljena izpod PEKE (ali SAČA)
Objavljeno: 15 Maj 2013 23:53
Verjetno več ni nikoga da ni jedel kako dobroto iz tega (pomoje) primitivnega "pekača". V njem lahko spečemo skoraj vse vrste mesa, solo ali v družbi zelenjave in krompirja, morske zveri kot je hobotnica (baje tudi ribe čeprav jih jst nisem še probal tam cmarit), pol se da še spečt kruh, pa posebej so dobri bureki izpod peke (jedel v Sarajevu na Baščaršiji, enkratno. Sicer sam se še nisem opogumil za tako dejanje ker to je mal večja znanost za mene).
V nedeljo sem vrgel pod havbo peke svinjsko pleče in telečji vrat (mesar je nevedoč da teletina gre pod peko pač narezal vratovino ker mi je mal zakompliciralo delo ma je na koncu vseeno bilo odlično.
Slike: priprava ognja


Tole je svinjsko pleče, teletino pozabil slikat. Skratka poln tist protvan:

Pol pa samo lagano kuriš in dodajaš žerjavico, vmes sem enkrat obrnil velike kose mesa okoli da se vse lepo zapeče:

Za slike naprej me nesprašujte (zmanjkalo filma v mobitelu
, meni pa spomina v glavi
)
Za vse ostalo je kriva mešanica: 1) domača bosanska slivovka (tzv. mekana
)
2) cviček dolenjski (tokrat okolica KK)
3) Chivas-cola (za presekat, me je presekalo na tri dele)
Ampak meso izpod peke je bilo odlično, čeprav jst od vse te živaude ki jo tlačimo notar imam najraje navadnega DOMAČEGA piščanca in mal krompirja poleg. Seveda je tukaj povdarek na "domačem", ker tistega dahovca iz štacune ne bom niti poskušal tako pripravit.
V nedeljo sem vrgel pod havbo peke svinjsko pleče in telečji vrat (mesar je nevedoč da teletina gre pod peko pač narezal vratovino ker mi je mal zakompliciralo delo ma je na koncu vseeno bilo odlično.
Slike: priprava ognja


Tole je svinjsko pleče, teletino pozabil slikat. Skratka poln tist protvan:

Pol pa samo lagano kuriš in dodajaš žerjavico, vmes sem enkrat obrnil velike kose mesa okoli da se vse lepo zapeče:

Za slike naprej me nesprašujte (zmanjkalo filma v mobitelu


Za vse ostalo je kriva mešanica: 1) domača bosanska slivovka (tzv. mekana

2) cviček dolenjski (tokrat okolica KK)
3) Chivas-cola (za presekat, me je presekalo na tri dele)
Ampak meso izpod peke je bilo odlično, čeprav jst od vse te živaude ki jo tlačimo notar imam najraje navadnega DOMAČEGA piščanca in mal krompirja poleg. Seveda je tukaj povdarek na "domačem", ker tistega dahovca iz štacune ne bom niti poskušal tako pripravit.