Piščančje meso je narezala na manjše koščke in jih začinila z vegeto, timijanom, baziliko, origanom, peteršiljem, grobo mletim česnom, rdečo papriko, poprom in z nekaj kapljicami olivnega olja in rdečega vina.
Na nekaj kapljicah olja je prepražila čebulo, katero je po nekaj minutah praženja dodala malo vode. Ko je ta skoraj izhlapela, jo je ponovno malo dolila in k čebuli dodala nariban korenček. Vse skupaj je pokrila in dušila na zmernem ognju, da je korenček dodobra ovenel in se začel razpuščati. Dodala je začinjenega piščanca v kosih in čez nekaj minut še grah. Vse skupaj se je dušilo približno pol ure. Nato je dodala še 1 malo kislo smetano, ter po petih minutah vrenja še 1 dcl mleka. Preden je ponovno začelo vreti, je tako pripravljeno jed odstavila z ognja. Omaka je bila lepo kremasta in izvrstnega okusa.
Pire krompir je pripravila takole: na kose narezan krompir se je po začetku vrenja kuhal 15 minut. Nato ga je odcedila, a pustila malo vode v posodi. Dodala je margarino, česen, sol in žlico kisle smetane,med tečkanjem pa postopoma dodajala mleko, da je nastal pire.
Poleg omake in pire krompirja je bila kot priloga zelena solata.
Začinjeno meso v katerem so vegeta, poper, peteršilj, origano, bazilika, timijan, grobo mleti česen, rdeča sladka paprika, olivno olje in nekaj kapljic rdečega vina

Po praženju čebule in korenja je dodala začinjeno meso...

...in čez nekaj časa še grah

Okusna kremasta omaka s kosi piščančjega mesa

Dodajanje margarine...

...in kisle smetane v krompir

Takole pa je jed pripravila na krožnik

Moram priznati, da sem bil pozitivno presenečen, kako okusno je bilo tole kosilo in da se je Karmen res zelo potrudila in še enkrat več dokazala, da se razvija v odlično kuharico.
Kosilo nam je pripravila v 1 uri. Bejba vsaka čast, nas boš še lahko razvajala.