Malo moje specialnosti.
Ker smo pri hiši štirje in radi "cmarimo" na roštilju je vedno najlepša žerjavica takrat, ko končam z pečenjem.Žerjavico sem izkoristil na sledeč način.
Preden začnem z prižiganjem oglja si zamesim testo za kruh.
1/2 kg primorske ali namenske moke
3 dcl mleka
1/2 kvasa
žlica sladkorja
žlica ali dve olivnega olja (extra deviškega)
žlička soli
eno jajce
za posip grobo morsko sol in po želji sir, sezam, bučna semena, sončnice.... skratka po želji in okusu.
Kako pravilno pripravit kvasec in zamesiti testo vas ne bom učil.
Medtem, ko vzhaja testo lepo pripravim žerjavico in nato spečem-kar pač je na meniju in...
Na mrežo roštilja položim šamotno opeko debelo 2 centimetra ter na njo položim lito-železen pekač z testom.
Oblikujemo lahko kolač, cvet, venček...
Uporabljam pa navaden grill iz Bauhaus-a za 19 € kateri se je za štiričlansko familijo pokazal več kot zadovoljiv
Domišljija ne pozna meja in v dobre pol ure bo pečen (odvisno od debeline in temperature) pa še žerjavica ne bo šla v zrak. Če komu v prvo ne uspe naj ne obupa takoj-tudi sam sem uničil dva preden mi je uspelo
